top of page

Veteranendag.

Veteranendag.

Veteranen bij de bakker…


Op zaterdag 23 maart jl. kwamen een 20-tal veteranen van de Afdeling Schouwen-Duiveland bijeen in het Hotel ‘Bij de bakker’ van de familie Sonnemans in Burgh-Haamstede.

Na de ontvangst, uiteraard met een Zeeuwse bolus, werd begonnen met het programma.

 

Dit programma bestond uit twee lezingen. De eerste presentatie werd verzorgd door Jeroen Rijpsma, militair-historisch onderzoeker. Hij vertelde over de geschiedenis van de Atlantikwall en dan vooral het deel van de Kop van Schouwen. Aan de hand van eigen onderzoek en kaarten deed hij zijn verslag. Vervolgens werd op dit thema ingezoomd door André Hendrix van de lokale Bunkergroep. Hij vertelde over de commandobunker die staat aan de Moolweg in Burgh-Haamstede en deel heeft uitgemaakt van deze Atlantikwall.


Het was een zeer geslaagde middag welke zichtbaar gewaardeerd werd door de aanwezige gasten, variërend in leeftijd tot 96 jaar! Na afloop van de beide presentaties werd nog nagetafeld onder het genot van een hapje en een drankje. Wij kijken uit naar de volgende bijeenkomst. De burgemeester van Schouwen-Duiveland, Dhr. Jack van der Hoek, heeft al aangegeven deze te willen organiseren waarbij een ‘blauwe hap’ in het vooruitzicht werd gesteld.

20220103 sophie_02.jpg
20220103 sophie_02.jpg
bottom of page