top of page

Met ingang van 18 augustus 2022 heeft de Dorpsraad Burgh-Haamstede haar statuten formeel aangepast

Met ingang van 18 augustus 2022 heeft de Dorpsraad Burgh-Haamstede haar statuten formeel aangepast


Eind vorig jaar hebben alle stads- en dorpsraden van Schouwen-Duiveland de opdracht gekregen van de Gemeente om hun statuten aan te passen. Deze aanpassing was om meerdere redenen noodzakelijk.

 In de eerste plaats waren de statuten gedateerd en voldeden ze niet meer aan de huidige wetgeving. Met deze wijziging zijn de statuten in lijn gebracht met de WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen).

 Iedere Dorpsraad heeft de statuten opgesteld aan de hand van een template (voorbeeld) van de Gemeente en inhoudelijk in lijn gebracht met het convenant welke in 2020 is afgesloten tussen de Gemeente en de Dorpsraden. Door gebruik te maken van de template van de Gemeente komen de statuten van alle dorpsraden in grote lijnen met elkaar overeen.


Met ingang van 18 augustus 2022 heeft de Dorpsraad Burgh-Haamstede haar statuten formeel aangepast en ondertekend bij de notaris te Zierikzee.


In de bijgevoegde akte kunt u lezen hoe de statuten er nu uit zien. Wij begrijpen dat de taal van zo’n akte niet altijd eenvoudig is. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met ons. De bereikbaarheid van ons secretariaat vindt u elders op deze website. Onze secretaris zal u in contact brengen met een van de leden van het bestuur.


Lees hier de nieuwe statuten


20220103 sophie_02.jpg
20220103 sophie_02.jpg
bottom of page