top of page

Langverwachte opening van de speeltuin in Burgh Haamstede

Langverwachte opening van de speeltuin in Burgh Haamstede

Reikhalzend heeft de jeugd van Burgh Haamstede uitgekeken naar deze opening.
De speeltuin werd vrijdagmiddag 17 mei geopend door wethouder Jacqueline van de Burg, Mila de kinderburgemeester en de 2 broertjes Yannou en Leander, die de naam hadden bedacht.


Tijdens het bespreken van de dorpsvisie werd ook de jeugd niet vergeten. De werkgroep "Geluksmomenten" heeft enkele jaren geleden dan ook de schoolkinderen van de basisscholen Kirreweie en Onder de Wieken gevraagd mee te denken hoe hun allerleukste speeltuin eruit zou moeten komen te zien. Dat werd met veel enthousiasme ontvangen en de kinderen gingen aan de slag met mooie tekeningen en beschrijvingen. Toen was het de beurt aan de gemeente met als resultaat een speeltuin naar de wensen van alle kinderen. 


En die hartewens kwam uit: er kwam een klim-klauterplek, een kabelbaantje en een bikebaan.
De schoolkinderen van de beide basisscholen waren natuurlijk in grote getale aanwezig en stonden startklaar met hun bikes. 


Wethouder Jacqueline van de Burg vertelde hoe de speeltuin tot stand was gekomen, waarna de officiele opening volgde door de onthulling van de naam "De Molenhoek" door kinderburgemeester Mila, Yannou en Leander.


Alle kinderen stonden vol ongeduld te wachten en stroomden direct erna de speeltuin in. Iedereen wilde als eerste  natuurlijk de kabelbaan, de bikebaan of de klauterplek uitproberen.
De grond is ingezaaid met gras en de struiken zullen nog moeten groeien, maar dan wordt het ook helemaal een leuke en groene speeltuin.

We kunnen met recht stellen dat dit een geslaagd project is geworden voor heel veel kinderplezier.

20220103 sophie_02.jpg
20220103 sophie_02.jpg
bottom of page