top of page

Het dorp opgefleurd met narcissen.

Het dorp opgefleurd met narcissen.

Voorjaar in het dorp…


Burgh-Haamstede en dan vooral Burgh wordt van oudsher in het voorjaar geel gekleurd door de vele bloeiende narcissen. Op zaterdag 9 maart zijn er nog meer van deze narcissen het dorp ingereden. Ondersteund door Michiel van der Maas en zijn vierjarige zoon Chilliam van Landwinkel ‘De Fruitgaard’ zijn die zaterdag 11 perenkisten gevuld met narcissen geplaatst op plekken waar nog geen of weinig bloemen stonden.


De bloembollen zijn aangeschaft met budget van de gemeente in het kader van het verfraaien van het dorp. Nadat de bollen op de gemeentewerken waren opgekomen, mogen ze nu bloeien in het dorp. Als de bollen straks uitgebloeid zijn is het de bedoeling dat, na het koppen en afsterven, de bollen door de inwoners in de buurt van de kisten een herbestemming krijgen in hun tuin of gemeentegrond en de boomspiegels.


Ook hopen wij dat de buurtbewoners de bakken dan opnieuw gaan vullen met éénjarige planten zodat de bakken een blikvanger blijven gedurende de zomer. Wij, als Dorpsraad zijn nog aan het bedenken of wij hier ook een wedstrijd van kunnen maken wie de mooiste bak heeft beplant. In september zullen de bakken weer worden verwijderd.


20220103 sophie_02.jpg
20220103 sophie_02.jpg
bottom of page