top of page

GeluidProductiePlafond N57 ter plaatse van Burgh-Haamstede.

GeluidProductiePlafond N57 ter plaatse van Burgh-Haamstede.

Rijkswaterstaat heeft in een brief aan omwonenden laten weten dat het huidige GeluidProduktiePlafond (afgekort GPP) voor bebouwing grenzend aan de N57 langs Burgh-Haamstede overschreden wordt/dreigt te worden. Factoren die van invloed zijn op het GPP zijn de hoeveelheid verkeer, de maximumsnelheid, het type wegdek en het al dan niet aanwezig zijn van geluidsschermen of wallen. Rijkswaterstaat heeft alles afwegende geoordeeld dat met geen van deze mogelijke maatregelen het doel van geluidsreductie te bereiken is en is voornemens de norm voor geluidsproductie ter plaatse te verhogen. De verwachting is dat de eventuele overschrijding dan binnen de nieuwe norm valt. Belanghebbenden kunnen tot 22 december een zienswijze  hierover indienen. 

   

Voor als er vragen over komen, het besluit en waar de eventuele zienswijze naartoe moet, is te vinden op de volgende website:  

https://www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/rijksinfrastructuur/bekendmakingen/wijzigingen-geluidproductieplafonds/n57-en-n652-burgh-haamstede20220103 sophie_02.jpg
20220103 sophie_02.jpg
bottom of page