top of page

DE ZEEUWSE KERSTFAIR, BURGH-HAAMSTEDE

DE ZEEUWSE KERSTFAIR, BURGH-HAAMSTEDE

Op 15 en 16 december vindt in Burgh-Haamstede voor de eerste keer de Zeeuwse Kerstfair plaats. Georganiseerd door de kernenmanager Burgh-Haamstede en gesponsord door de BIZ en een aantal ondernemers uit de omgeving vinden in en rondom de kerk van Burgh diverse activiteiten plaats.


Op vrijdag 15 december om 15.00u start de verkoop op de kerstfair en zal de kerstman feestelijk worden onthaald. Vanaf woonzorgcomplex ‘De Duinen’ te Haamstede wordt hij vanaf 17.00 uur door een grote groep kinderen samen met de burgemeester en kinderburgemeester met lampionnen begeleidt naar de Ring van Burgh. Daar aangekomen wordt gezamenlijk de kerstboom versierd onder het toeziend oog van onze twee burgemeesters. Aansluitend zal de ondernemersborrel plaatsvinden in de kerk van Burgh. In de kerk vindt ook een proeverij plaats voor de liefhebbers van wijn en lokale bieren. Het Shanty koor verzorgd de muzikale omlijsting.


De volgende dag wordt om 10.00 gestart met de markt. Gedurende de gehele dag bieden vanuit de omgeving lokale ondernemers hun waren of lekkernijen te koop aan. Ook aan de kinderen is gedacht. Rond de kerk vinden oudhollandse spelletjes plaats die aan het eind van de dag beloond worden met leuke prijzen. Daarnaast kan iedereen om 11.00 uur zijn of haar zelf gebakken lekkernij inleveren ter beoordeling. Ook hier is een leuke prijs voor de beste bakker aan verboden. Er vinden deze dag diverse optredens plaats variërend van onze lokale dweilband tot straatmuzikanten uit België die door ‘De Pannenkoekenmolen’ zijn uitgenodigd om hier te spelen. Als afsluiter van de Kerstfair treedt  de band ‘Funkyness Entertainment’ op, die naast het brengen van traditionele kerstnummers de dag besluiten met heerlijke sfeer en dansmuziek.


Al met al genoeg te doen dus. Kijk voor het gehele programma op onze social media kanalen en flyers die wij verspreiden bij de winkeliers. 


Zie onze Facebook pagina voor de Agenda.

20220103 sophie_02.jpg
20220103 sophie_02.jpg
bottom of page